|
|
|
| Вирощування пальм із насіння (крім фініка) |
| shel | Дата: Пн, 28.12.2009, 01:10 | Повідомлення # 16 |
Листочок
Група: Свої люди
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Я свое выкопала, а оно там сгнило. Все фенита ля комедия
|
| |
| | |
| Andriy | Дата: Пн, 28.12.2009, 01:10 | Повідомлення # 17 |
|
Брунька
Група: Користувачі
список нагород ...
| Різко збільшує ризик загнивання пальмового насіння дві речі: "несвіжість" насіння і наявність засохлої м'якоті (вона в землі відмокає і починає гнити). Зменшує ризик загнивання передпосівна обробка протруювачем насіння ("Максим","Фундазол"). Місяць - у випадку з пальмами це ще не той термін, коли слід турбуватися.
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Пн, 28.12.2009, 01:11 | Повідомлення # 18 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| Дякую, Andriy, заспокоїли. Я то не сильно розстроюсь, якщо не зійде, а от дитина моя буде переживати, що нічого не виросло з "її" насінин.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
Повідомлення відредаговано ГлоріЯ - Ср, 02.09.2009, 09:27 |
| |
| | |
| Oksano4ka | Дата: Чт, 04.08.2011, 18:39 | Повідомлення # 19 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Оу.. бачу любителі пальм притихли.. Я цього року вперше прочитала що пальми можна в домашніх умовах виростити з насіння.. І так мене та ідея захопила (особливо після того як зійшли кісточки від звичайного фініка!!) що за місяць я вже мала насіння з закордонного інтернет-магазину..
Вибирала пальми "для новачків" з 99 % схожістю - Вашингтонії (філіферу і робусту) і для "розминки" замовила Трахікарпус вагнеріанус - дуже вже мене захопила ідея мати пальму, яка швидко почне випускати розділені віяльні листки..
І в результаті із замовлених 20 шт Вашингтоній (а прислали мені їх аж 24 - по 12 шт. кожного виду) зійшло приблизно 20... От вагнеріанець зійшов гірше - із 10 насінин зійшло 4..
Вашингтонії сходили від 14 до 30 днів, вагнеріанці - близько місяця і навіть більше (одна насінина 3 місяці просиділа в землі, зійшла, але потім паросток загнив)..
Отакий у мене досвід.. Але на цьому мої руки не зупиняться.. Хочу цього року замовити юбею чилійську, якусь "голубу" пальму, і можливо фінік канарський.. хто зі Львова і має бажання отримати насіння - приєднуйтесь, доставка обійдеться дешевше..
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 04.08.2011, 20:05 | Повідомлення # 20 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| Oksano4ka, Якщо будете продавати ваші пальмочки, то я б купила у вас, дайте знати.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| Oksano4ka | Дата: Вт, 09.08.2011, 12:52 | Повідомлення # 21 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| для пророщування насінин пальм використовувала звичайний грунт з магазину "Для пальм", і окремо суміш перліт + вермікуліт..
в звичайному грунті сходило краще
насіння перед посадкою замочувала у звичайній кипяченій воді на 3 доби, мякоть зверху здирала, деякі насінини нігтем трохи пошкробала, але сходили всі однаково..
для вашингтоній використовувала підігрів (коробочки з насінинами стояли на батереї), час від часу на ніч знімала з батереї (коли надворі були сильніші морози і ми підкручували котел), трахікарпуси проростали без підігріву - просто на вікні.. Коробочки не накривала..
Вашингтонії, які заради цікавості не ставила на батерею - не зійшли, тобто їм підігрів обовязковий..
Трахікарпуси не зійшли в основному через загнивання насінин (5 шт), шостий "невдаха" зійшов, але дощ на балконі його "залив".. Всі мої пальмочки від середини травня стоять на балконі і витримали навіть холодні ночі, коли було +8 С.. Але мабуть скоро їх переставлю в кімнату, боюсь щоб не змерзли, хіба 1-2 залишу для експерименту який холод витримають..
Повідомлення відредаговано Oksano4ka - Вт, 09.08.2011, 12:58 |
| |
| |
|
 |
|