|
|
|
| Цикас (Сагова пальма) |
| marmelad | Дата: Пн, 10.11.2008, 15:03 | Повідомлення # 1 |
|
Занесений вітром
Група: Новенькі
Нагороди: 0
список нагород ...
Статус: Offline
| Привіт всім.У мене росте сагова пальма.Все ніби було добре,але недавно почала хворіти - листя пожовтіло.Може хтось знае як за нею правильно доглядати,чим і коли підживлювати?Хотілось б її врятувати,бо вона є подарунком від хорошої людини...
|
| |
| | |
| Andriy | Дата: Пн, 10.11.2008, 15:39 | Повідомлення # 2 |
|
Брунька
Група: Користувачі
список нагород ...
| marmelad Фото дуже б допомогло. А так поради будуть загальними - можливо, корінню вже тісно в горщику і рослину треба пересадити. Давно пересаджували? Може, залили (зачасто поливали) і земля закисла.
|
| |
| | |
| marmelad | Дата: Вт, 11.11.2008, 17:08 | Повідомлення # 3 |
|
Занесений вітром
список нагород ...
| Ви знаєте,можливо й дійсно я її перелила..А чим її піддобрювати перед зимою?
|
| |
| | |
| Andriy | Дата: Вт, 11.11.2008, 17:30 | Повідомлення # 4 |
|
Брунька
список нагород ...
| Та перед зимою можна взагалі нічим не піддобрювати. Можете акуратно зняти верхній шар землі в горщику (так щоб не пошкодити коріння) і замінити свіжою хорошою землею. В ідеалі б подивитися що там з корінням робиться, але дуже акуратно. Нижченаведене доцільно робити лише тоді, коли є досвід таких пересадок: вийняти ком з горщика, постаравшись його не розбити (ком, а не горщик ). Якщо нижня половина вся оплетена корінням, то посадити в більший горщик. Ком сильно не рухати, хто його знає як саговники реагують на пересадку. Ростуть повільно, тож можливо після травматичної пересадки (з порушенням цілісності кому, підрізуванням коріння і т.д.) ваш цикас буде довго відновлюватись. P.S. Тут це трішки не по темі, можливо модератор виділить наше обговорення в окрему тему в цьому ж розділі.
Повідомлення відредаговано Andriy - Вт, 11.11.2008, 17:31 |
| |
| | |
| Irene | Дата: Чт, 07.05.2009, 13:29 | Повідомлення # 5 |
Пуп’янок
Група: Привілейовані
Нагороди: 2
список нагород ...
| Нещодавно натрапила на гуртовні квітів, на цвітучий цикас... Видовище, просто таки шикарне: Мій домашній, нажаль скинув перший ряд листків, і залишилось тільки минулорічні три... Сподіваюсь, що найближчим часом виростуть нові...
|
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Чт, 07.05.2009, 17:20 | Повідомлення # 6 |
Брунька
список нагород ...
| Irene, На інших форумах начиталась,що для того, щоб цикас(сагова пальма) швидше випустив нові листки,його шишку треба обприскувати гарячою водою,такою,щоб рука терпіла,десь 2-3 рази на тиждень(щоб розмочити шишку). До дня 8 березня я отримала в подарунок цикас, зараз роблю йому такі процедури, але результату покищо ніякого. Інші пишуть,що потрібно поливати в шишку, інші- що шишку треба розглубати посередині. Я до такого ще не дійшла. Irene, а у вас давно росте цикас і чи випускав уже листя?
|
| |
| | |
| Irene | Дата: Чт, 07.05.2009, 18:12 | Повідомлення # 7 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Quote (Ganusya) Irene, а у вас давно росте цикас і чи випускав уже листя? Власне, я його теж отримала на 8-ме березня, але минулого року... Тобто в мене він трохи більше року. Минулої осені він пустив три листки, які зараз є єдиними, бо решту він скинув нещодавно... вони пожовкли і усьо...
|
| |
| | |
| ГлоріЯ | Дата: Чт, 07.05.2009, 19:57 | Повідомлення # 8 |
Квіточка
Група: Модератори
Нагороди: 1
список нагород ...
| В мене з цикасом та ж ситуація : Нові 3 листки виросли минулого літа, а за зиму три старі пожовкли і я їх обрізала. Ganusya, а я десь читала, що шишку взагалі рухати не можна і щоб вода не потрапляла в середину, бо може загнити. Але я коли свій купаю то звичайно трішки води туди потрапляє, але так щоб спеціально то я її не мочу. Цикас взагалі виглядає як нежива рослинка, ріст тільки раз в рік, стоїть і стоїть, як пластмасовий. Раніше, коли рідко в продажі був, то враження справляв не абияке, а зараз вже тільки його вартість з розуму зводить.
Мій альбом http://cvitka.com/photo/16
|
| |
| | |
| kvitka | Дата: Чт, 07.05.2009, 21:35 | Повідомлення # 9 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| Irene, краса неймовірна!!!! Ніколи не бачила, як він цвіте
Мої рослини
|
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Чт, 07.05.2009, 23:15 | Повідомлення # 10 |
Брунька
список нагород ...
| Дівчата, та я теж читала у книжках про кімнатні рослини,що шишку не можна мочити і що за рік у цикаса виростає лише один листок. А побродивши по різних форумах, начиталась всякої-всячини. Звичайно,є різні думки і поради,але чимала кількість квітникарів-любителів пише про вищезгадані прийоми, і що це дає неймовірний ефект - за один раз випускає 3,4,5 або навіть більше листків. Ну а експерементувати чи ні - це вже справа особиста. Ось мій цикас Я його ще не пересаджувала. Порадьте,який грунт краще взяти?Для пальм підійде? На передньму плані на фото - ноліна. Якщо хтось має таку рослинку,то поділіться, будь ласка,досвідом по догляду.
Повідомлення відредаговано Ganusya - Чт, 07.05.2009, 23:16 |
| |
| | |
| kvitka | Дата: Пт, 08.05.2009, 10:24 | Повідомлення # 11 |
Admin
Група: Адміністратори
список нагород ...
| Дівчата, ноліну можна було обговорювати в новій темі. А то у нас уже повна каша на форумі Усі повідомлення переношу у нову тему.
Мої рослини
|
| |
| | |
| Irene | Дата: Пт, 08.05.2009, 13:02 | Повідомлення # 12 |
Пуп’янок
список нагород ...
| Quote (Ganusya) Я його ще не пересаджувала. Порадьте,який грунт краще взяти?Для пальм підійде? Підійде, також не забудьте про діаметр горщика... Бо не будуть рости листки, доки шишка не буде себе комфортно почувати... Не перебощіть з розміром...
|
| |
| | |
| Ganusya | Дата: Вт, 23.06.2009, 22:39 | Повідомлення # 13 |
Брунька
список нагород ...
| Після пересадки (точніше перевалки) десь через три тижні, моя сагова пальма випустила новий листочок і, здається , буде ще один.Ось який він, уже майже повністю розпустився.
|
| |
| | |
| ксю | Дата: Чт, 24.09.2009, 10:50 | Повідомлення # 14 |
Занесений вітром
список нагород ...
| Я також придбала собі Цикас.Порадьте коли його можна пересаджувати,адже коріння вже вилазить через водостічні отвори..Він в мене кілька днів.
|
| |
| | |
| LedyX | Дата: Сб, 05.12.2009, 14:19 | Повідомлення # 15 |
Квіточка
Група: Модератори
список нагород ...
| ксю, краще пересадити десь в лютому місяці, щоб активний ріст був весною, коли достатньо світла для росту гарних вай
|
| |
| |
|
 |
|